Tips voor het schrijven van je gelofte

Dat jij hier bent, betekent dat jij binnenkort je gelofte mag gaan schrijven voor jouw bruiloft. En het is heel logisch dat jij graag wat tips wilt voor het schrijven van je gelofte. Maar waar begin je? En wat zeg je in die paar woorden?

Misschien staar jij al een tijdje naar een leeg en wit papier voor je neus of heb je juist zo veel opgeschreven dat je niet goed weet hoe je tot de kern komt. Ik ga jou helpen om die ene geweldige gelofte te schrijven waarin alles zit wat jij zo graag wilt. Klaar voor de tips?

Tips voor het schrijven van je gelofte
foto: Beelduit fotografie

Een gelofte schrijven is niet iets wat je ‘even’ doet. Dus de eerste tip is: neem de tijd. Begin ruim om tijd, zodat je ook nog de ruimte hebt om je gelofte aan de kant te gooien en er over na te denken.

Als je gaat beginnen met schrijven start dan met het opschrijven van iets waarvan jij heel zeker weet dat dat echt in je gelofte moet terug komen. Dat kan een anekdote zijn, een liefdesverklaring of juist iets waarvan jij vind dat jou aanstaande in uitblinkt. Weet je niet zo goed wat je wilt schrijven. Begin dan eens met de onderstaande zinnen en schrijf op wat er in je op komt.

Zinnen die je kan gebruiken om tot schrijven te komen zijn:

  • Ik hou van jou, omdat….
  • Ik wist dat dit voor altijd was toen….
  • Een van onze mooiste herinneringen van onze relatie is…
  • Ik beloof jou dat ik…
  • Jij maakt mij aan het lachen als…
  • Wij zijn een sterk duo samen, want…
  • Ik zie jou als een…. (omschrijf zijn/haar persoonlijkheid)
  • Dit beteken jij voor mij…

Het zijn misschien simpele zinnen, maar het zijn wel lekkere starters om daarna tot schrijven te komen.

foto: Louise Boonstoppel fotografie

Een andere belangrijke tip voor het schrijven van je gelofte is om je gelofte niet te lang te maken. Focus op de inhoud in plaats van de lengte. Het is veel belangrijker wat je zegt dan hoeveel jij aan het woord bent. Ik zie als trouwambtenaar vaak gelofte langs komen van 250-300 woorden en dat is vaak een fijne lengte. Natuurlijk kan en mag het langer of korter. Doe daarin vooral wat bij jullie past. Probeer wel met elkaar af te stemmen hoeveel woorden jullie ongeveer gaan gebruiken. Zodat jullie gelofte goed bij elkaar past qua lengte.

Een laatste belangrijke tip voor het schrijven van je gelofte is vooral een tip voor op de grote dag zelf. Op welke manier wil jij je gelofte voorlezen? En neem jij zelf en gelofte mee of heeft 1 van de gasten bij zich? Een tip die ik daarin wil meegeven, is print of schrijf je gelofte op een wat dikker papier. Dat houdt net wat steviger vast en dat is met een vleugje spanning wel fijn.

Het uitspreken van je gelofte is spannend, maar ik weet zeker dat jij het kan! Het is een van de mooiste momenten van de ceremonie (al zeg ik het zelf) en ik gun iedereen een stralende ceremonie!

Dit waren mijn tips voor het schrijven van jouw gelofte. Denk je na het lezen van deze blog: ‘Elianne, wil jij ons eventueel trouwen?’. Stuur mij gerust een mailtje, appje of een DM via Instagram en ik sta voor jullie klaar. Wil je eerst meer weten? Check dan mijn site.

Ik wens jou heel veel schrijf succes en laat de liefde stralen!

liefs,

Elianne

Elianne is trouwambtenaar op bruiloften

En dat is een hele logische vraag in jullie zoektocht naar een trouwambtenaar! Daarom een klein voorstel stukje :)

Ik ben Elianne Koekman. In 2018 ben ik getrouwd met mijn liefde van mijn leven.  Stiekem is Joris eigenlijk ook mijn eerste liefde (hallo jeugdliefde). Maar hij is zeker niet mijn enige liefde! In de afgelopen jaren hebben wij een dochter (2020) en een tweeling (2023) mogen verwelkomen. Onze bundeltjes vol liefde! En nu mogen wij een gezin van 5 zijn.  

Wat ik heel belangrijk vind is om voor de mensen om mij met open armen en een luisterend oor klaar te staan. Ik kom uit een familie met een hart voor de zorg.En ondanks dat ik zelf niet in de zorg werk, zit dat zorg-gen er diep van binnen nog in.  Onze deur staat altijd open, de wijn staat altijd koud! 

Ik ben niet alleen te vinden op de rand van de zandbak in de speeltuin of op het schoolplein (als ik aan het werk ben als juf), maar ook op het terras met een goede cocktail is een plek waar je mij snel kunt vinden. 

Zullen wij binnenkort proosten op jullie leven en liefde?

liefs,
Elianne 




Wie is toch Elianne?

Mag ik jullie liefde laten stralen?

Elianne kan jullie helpen, stap voor stap, op weg naar de ceremonie waar jullie niet van durfde dromen.

Elianne Trouwt 2022