Hoe werkt een ceremonie?

Als je gaat trouwen wil je natuurlijk heel graag weten hoe een ceremonie in zijn werk gaat. Dat snap ik als trouwambtenaar maar al te goed. Daarom beantwoord ik vandaag de vraag: ‘Hoe werkt een ceremonie?’

De ceremonie heeft vaak een vaste opbouw. Natuurlijk kunnen jullie daar in wisselen als jullie dat willen. Maar meestal heeft de ceremonie onder mijn leiding de volgende opbouw:

  1. Jullie komen binnen als bruidspaar.
  2. De trouwambtenaar of ceremoniespreker vertelt jullie levens- en liefdesverhaal. Daarin bouw ik op naar jullie gelofte en jullie jawoord.
  3. Jullie mogen jullie gelofte uitspreken
  4. Jullie geven elkaar het jawoord
  5. De ringen worden uitgewisseld
  6. De getuigen worden in het zonnetje gezet (eventueel speech door 1 van de getuigen)
  7. Het tekenen van de akte
  8. De ceremonie wordt afgesloten en jullie lopen als eerste de ruimte uit

Aan een ceremonie gaat een hoop werk aan vooraf. Ben je benieuwd naar mijn werkwijze? Check deze pagina dan.

foto: door Louise Boonstoppel

Van te voren is het fijn als je weet wat er gaat gebeuren. Daarom vraag ik ook altijd aan mijn bruidsparen: ‘wat wil je absoluut niet vertelt hebben in de ceremonie?’. Het is namelijk al spannend genoeg en je moet niet met samengeknepen billen zitten of dat ene gĂȘnante moment vertelt gaat worden. Vandaar dat ik het altijd check bij de bruidsparen.

Natuurlijk kan je ook een ritueel als zandritueel of handvasten toevoegen aan de ceremonie. Overleg altijd met jullie trouwambtenaar of ceremoniespreker op welk moment dat het beste kan. Als er kinderen bij de cermeonie aanwezig zijn, dan betrek ik ze heel graag bij de ceremonie. Dat kan op allerlei manieren. Binnenkort zal ik hier meer over delen.

Wil je graag meer weten of de ceremonie? Op mijn Instagram pagina geef ik regelmatig tips over de ceremonie. Je mag mij ook altijd een DM of bericht sturen als je vragen hebt.

Jullie liefde mag stralen op een manier die bij jullie past!

liefs,

Elianne

Elianne is ceremoniespreker op bruiloften

vol met verbeelding 
 staat altijd klaar voor iedereen
vrouw van Joris
mama van een prachtige dochter en een tweeling
zingt in een koor
gek op cocktails  
liefhebber van alles wat zoet is 
kleuterjuf 
verzot op alles wat te maken heeft met trouwen .

Wil je meer weten over Elianne? Volg haar dan op Instagram (@eliannetrouwt

Welkom bij Elianne trouwt!
Maar wie is toch Elianne ?

Mag ik jullie liefde laten stralen?

Elianne kan jullie helpen, stap voor stap, op weg naar de ceremonie waar jullie niet van durfde dromen.

Elianne Trouwt 2022