Hoe werkt een ceremonie?

Als je gaat trouwen wil je natuurlijk heel graag weten hoe een ceremonie in zijn werk gaat. Dat snap ik als trouwambtenaar maar al te goed. Daarom beantwoord ik vandaag de vraag: ‘Hoe werkt een ceremonie?’

De ceremonie heeft vaak een vaste opbouw. Natuurlijk kunnen jullie daar in wisselen als jullie dat willen. Maar meestal heeft de ceremonie onder mijn leiding de volgende opbouw:

  1. Jullie komen binnen als bruidspaar.
  2. De trouwambtenaar of ceremoniespreker vertelt jullie levens- en liefdesverhaal. Daarin bouw ik op naar jullie gelofte en jullie jawoord.
  3. Jullie mogen jullie gelofte uitspreken
  4. Jullie geven elkaar het jawoord
  5. De ringen worden uitgewisseld
  6. De getuigen worden in het zonnetje gezet (eventueel speech door 1 van de getuigen)
  7. Het tekenen van de akte
  8. De ceremonie wordt afgesloten en jullie lopen als eerste de ruimte uit

Aan een ceremonie gaat een hoop werk aan vooraf. Ben je benieuwd naar mijn werkwijze? Check deze pagina dan.

foto: door Louise Boonstoppel

Van te voren is het fijn als je weet wat er gaat gebeuren. Daarom vraag ik ook altijd aan mijn bruidsparen: ‘wat wil je absoluut niet vertelt hebben in de ceremonie?’. Het is namelijk al spannend genoeg en je moet niet met samengeknepen billen zitten of dat ene gĂȘnante moment vertelt gaat worden. Vandaar dat ik het altijd check bij de bruidsparen.

Natuurlijk kan je ook een ritueel als zandritueel of handvasten toevoegen aan de ceremonie. Overleg altijd met jullie trouwambtenaar of ceremoniespreker op welk moment dat het beste kan. Als er kinderen bij de cermeonie aanwezig zijn, dan betrek ik ze heel graag bij de ceremonie. Dat kan op allerlei manieren. Binnenkort zal ik hier meer over delen.

Wil je graag meer weten of de ceremonie? Op mijn Instagram pagina geef ik regelmatig tips over de ceremonie. Je mag mij ook altijd een DM of bericht sturen als je vragen hebt.

Jullie liefde mag stralen op een manier die bij jullie past!

liefs,

Elianne

Elianne is ceremoniespreker op bruiloften

En dat is een hele logische vraag in jullie zoektocht naar een trouwambtenaar!

Ik ben Elianne Koekman. In 2018 ben ik getrouwd met mijn liefde van mijn leven. In de afgelopen jaren hebben wij een dochter en een tweeling mogen verwelkomen. Onze bundeltjes vol liefde! En nu mogen wij een gezin van 5 zijn.  

Wat ik heel belangrijk vind is om voor de mensen om mij met open armen en een luisterend oor klaar te staan. Ik kom uit een familie met een hart voor de zorg.En ondanks dat ik zelf niet in de zorg werk, zit dat zorg-gen er diep van binnen nog in.  Onze deur staat altijd open!

Ik ben niet alleen te vinden op de rand van de zandbak in de speeltuin, maar ook op het terras met een goede cocktail is een plek waar je mij snel kunt vinden. 

Zullen wij binnenkort proosten op jullie leven en liefde? 




Wie is toch Elianne?

Mag ik jullie liefde laten stralen?

Elianne kan jullie helpen, stap voor stap, op weg naar de ceremonie waar jullie niet van durfde dromen.

Elianne Trouwt 2022